Make And Bake

UF-Företag

Branding & Marknadsföring

Kund

UF-Företag

Team

Hanna Chronholm,
Ida Solbräcke

Vertyg

Photoshop, InDesign,
Lightroom

Roll

UX / UI,
marknadsföring

01 – Intro

Brunchbok

En stor del av mitt sista år på gymnasiet var mitt UF-Företag Make and Bake som jag drev under 2018 tillsammans med min klasskamrat Ida Solbräcke. Vi byggde upp vårat egna varumärke och gjorde marknadsföring på sociala medier och mässor. Vi producerade fram en brunchbok med massa goda recept där vi fotograferade och redigerade alla bilderna, skapade layouten i Indesign och tryckte över 200 böcker som vi sålde. Det var ett av de roligaste och mest lärdomsfulla projekt jag varit med om. Vi sålde böckerna på en UF-Mässa där vi fixade 4 sponsorer som hjälpte oss med allt ifrån golv till väggar och tappeter i vår monter.

02 – Resultat

Våran resa

För mig var det en självklarhet att välja till UF-Företag som en extra kurs och skulle vilja göra om det tusen gånger om. Vi fick slå ihop vårt UF-Företag med vårt Gymnasiearbete eftersom det blev ett mycket större projekt än vad man hann med under bara extra kursen. Vi la ner hela våran själ på detta företag och det var en så häftig upplevelse att få driva ett såpass stort projekt redan som 18 åring. Vi gjorde allt från grund till färdig produkt och ni kan ju själva förstå hur pirriga vi var när vi skulle åka och hämta ut paketet med böckerna, en otrolig känsla.

Det handlade inte bara om att baka, sätta ihop recept, skapa layouten till boken och fotografera bilder utan mycket handlade även om vårt varumärke. Det var mycket möten där vi åkte runt och pitchade till företag för att få sponsorer och vi lyckades charma en hel del. Tillexempel så hörde vi av oss till Billes Tryckeri i Sisjön som från början gav oss en offert där 50 spiralböcker skulle kosta 5000kr, men efter våran pitch där vi fick som respons att vi var väldigt ambitiösa och hade proffsiga bilder ville de sponsra oss.

Varför jag väljer att ta med detta projekt i min portfolio är för att jag tycker att detta är en bra erfarenhet jag bär med mig och dels för att jag vill bevisa att jag är en väldigt driven och kreativ själ som brinner för att skapa kreativa tjänster eller produkter.

Gå gärna in på våran instagram för att se mer om detta projekt.

Instagram/makeandbake

070-875 56 56

hannachronholm@gmail.com

Hämta CV