Our Legacy

E-commerce

Redesign

Kund

Aino x Yrgo, workshop

Team

Solo

Vertyg

Figma

Roll

Ux/Ui Design

01 – Breif

Redesign av en E-handel

Vi hade en workshop tillsammans med byrån Aino där uppgiften var att göra en redesign av e-handelsföretaget "Our Legacy". Vi skulle utifrån en befintlig grafisk profil skapa en ny layout i Figma som är anpassad för både webb och mobil.

Nu har "Our Legacy" uppdaterat sin hemsida och har tyvärr inte kvar bilder på den gamla, ni får helt enkelt lita på hur jag beskriver den gamla.

02 – Prosess

Skapa känsla för varumärket

Jag började med att kolla igenom deras dåvarande hemsida och skrev ner vad jag gillade och inte gillade. Deras navigering och layout var extremt otydlig och rörig. Dem har ett coolt varumärke med mycket bra bilder som inte lyfts på hemsidan.

03 – Lösning

Presentera företagets byggstenar

Jag fokuserade på att göra en layout som lyfter deras varumärke och som har en tydlig navigering för att underlätta för kunderna. Genom att skapa ett tunt grid system där jag låter bilderna tala för sig själv ger detta med en gång en stark känsla för varumärket. Detta medförde även att navigeringen blev lättarbetad, jag kunde dela upp de CTA knappar som jag ville att kunderna direkt skulle se. Vissa besöker hemsidan för att de letar efter nått specifikt därför ska de vara lätt att trycka sig vidare till en specifik kategori. Andra besöker för att få inspiration och där är det viktigt att ha med det som är aktuellt t.ex "Spring 2022" som ger kunden möjlighet att direkt trycka sig vidare och komma till kollektionen.